Wat is een Bento box?

fresh2go - Bento boxHet concept van de Bento box is voor veel Nederlanders nog onbekend en het verdient dan zeker nog wat uitleg. Wat is het en waar komt het vandaan? Eigenlijk gaat het hierbij om een maaltijdbox die in Japan zijn oorsprong vindt. Daar worden al vele decennia mensen verblijd met een dergelijke box. Veel moeders geven het bijvoorbeeld mee aan hun kinderen, maar ook wel aan hun man. Koks in restaurants maakten ze en doen dit nog steeds. Wat zit er nu in een Bento box? Traditioneel gezien bestaat een dergelijke maaltijd altijd uit:

  • een deel rijst
  • een portie vis of vlees
  • een bepaalde hoeveelheid groente

De verhoudingen liggen ook min of meer vast, waardoor er voor gezorgd wordt dat het altijd een voedzaam en gezond maal is. Het is jarenlang traditie geweest om er ook voor te zorgen dat het geheel er zo mooi mogelijk uitzag, er werd veel tijd besteed aan een mooie opmaak. Veel koks en moeders gaan daar nu wat losser mee om, maar er zijn ook nog steeds plekken waar dit wel heel belangrijk is en waar het bijna een competitie is wie de mooiste Bento box meegeeft aan zijn of haar kinderen. Er wordt dan bijvoorbeeld van het eten een afbeelding gemaakt van een bekend stripfiguur.

Bento box maken

Het is natuurlijk heel erg leuk om zelf aan de slag te gaan en zelf een Bento box te maken. Je kinderen zullen dit ongetwijfeld leuk vinden en voor jezelf is het natuurlijk ook gewoon erg leuk als je tussen de middag je trommel openmaakt en daar een gezonde, lekkere en mooi opgemaakte maaltijd in zit. Wil jij zelf hiermee aan de slag gaan, dan kun je hier veel leuke ideeën voor vinden op internet. Je kunt daar veel recepten vinden, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf aan de slag gaan met het creëren van een mooie box. Je hoeft alleen je creativiteit maar de vrije hand te geven. Maar eerlijk is eerlijk, er zullen maar weinig mensen zijn die ook echt de tijd hebben om zelf een Bento box te maken, hoe leuk dit ze ook lijkt. We hebben immers allemaal heel veel verplichtingen, waardoor er eigenlijk niet echt tijd overblijft voor zaken als het maken van een supermooie en lekkere lunch in de vorm van een Bento box. Daar ontbreekt het bij velen toch echt gewoon aan tijd voor.

Gezond eten met Fresh2Go

Is het ook jouw ideaal om altijd een gezonde lunch of avondmaaltijd mee te nemen naar het werk, lijkt een Bento box jou hiervoor echt perfect, maar kom je er zelf niet aan toe om zoiets te maken? Dan is het goed om te weten dat je deze in Amsterdam ook heel eenvoudig kunt bestellen bij Fresh2Go. Dit restaurant, dat dagelijks in de top 5 belandt van beste bezorgrestaurants, levert diverse varianten van de Bento box. Zo hebben zij opties met vis op hun menu staan, maar kun je ook kiezen voor vlees. Daarnaast zijn er ook nog verschillende smaken waar je uit kunt kiezen, van zoet tot hartig en van pittig tot mild. Wat jouw voorkeuren dus ook zijn, het is zeker dat zij iets op de kaart hebben staan waar zij jou blij mee kunnen maken. Wil jij ook graag eens een van hun boxen proberen? Ga dan naar hun website en bestel eenvoudig online jouw eigen Bento box. Je krijgt deze dan door hen bezorgd op jouw locatie, zodat jij ook op het werk van heerlijke voedzame maaltijden kunt genieten.