Vakantie: de laatste trends in binnen- en buitenland

Weet jij al wat je gaat doen tijdens je volgende vakantie? De mogelijkheden zijn natuurlijk legio: van comfortabel overnachten in de meest luxueuze hotels tot back to basics in de barre wildernis. Eigenlijk kun je geen verkeerde keuze maken. Want misschien ben jij stiekem wel een luxepaardje of ben je juist heel avontuurlijk aangelegd.

Ook belangrijk in je overweging is de keuze of je in je eentje of samen met anderen op reis gaat. Met zijn allen op vakantie is wel zo gezellig, maar de kans neemt hierdoor af dat je tijdens je trip nieuwe interessante mensen ontmoet. In 2016 zijn er in ieder geval duidelijk een aantal nieuwe trends zichtbaar op het gebied van vakantie, die we in dit artikel uitgebreid zullen bespreken.

Op vakantie met de hele familie

De laatste jaren is er een heldere tendens zichtbaar op het gebied van familievakanties. De zogenaamde multigeneratievakantie heeft namelijk zijn intrede gedaan. Hierbij gaan gezinnen niet alleen met hun kinderen op vakantie, maar gaan opa en oma ook gezellig mee. Een logische ontwikkeling, in een tijd waarin drukke tweeverdieners vaak nauwelijks tijd hebben om de grootouders te bezoeken.

De vakantie compenseert op deze manier enigszins voor de tijd die in de rest van het jaar wordt misgelopen. Is een familiereis echter niets voor jou? Dan zal een zogenaamde transforcation wellicht beter bij je in de smaak vallen. Dit is een vakantie waar je in je eentje helemaal tot rust komt, om zo te ontdekken wie je nu eigenlijk écht bent. Bijzonder hip in spirituele kringen!

Ontdek het onbekende

Soms hoef je niet naar een bekende vakantiebestemming af te reizen om de vakantie van je leven te ervaren. De opgedane ervaringen zijn belangrijker dan de locatie waar je ze opdoet, toch? Dit is in elk geval de gedachte van veel moderne gezinnen, die tijdens hun vakantie steeds vaker de massa vermijden en unieke, relatief onontdekte bestemmingen opzoeken.

En waarom ook eigenlijk niet? Zo’n pretje is het niet altijd om urenlang in de rij te staan bij het Vaticaan of om jezelf een weg te banen door een mensenmassa in een overvol museum in Parijs. En zeg nu zelf: is het nu echt zo bijzonder als op dezelfde dag duizenden andere mensen het ook zien? De geijkte vakantiebestemmingen zijn tegenwoordig dan ook passé; onbekende plekken is waar het nu gebeurt!

Kamperen niets voor jou? Overweeg glamping!

Die onbekende plekken mogen dan wel een stuk unieker zijn, vaak zijn de hotels er niet in overvloed aanwezig. Sterker nog: hoe unieker de locatie, hoe groter de kans dat je in een gebied belandt waar de natuur nog niet is opgeslokt door de beschaving. In dat geval weet je al hoe laat het is, want de kans is levensgroot dat je moet kamperen.

Niet erg wanneer je van kamperen houdt, maar een ramp wanneer je een boxspring nodig hebt om überhaupt in slaap te vallen. Wil je een reis door de wilde natuur echter combineren met de benodigde luxe en comfort? Dan is glamping waarschijnlijk helemaal jouw ding. Dit is een combinatie tussen glamour en camping, waarbij je in de grootste mogelijke luxe op natuurrijke locaties verblijft.