Fietsen

Stap op in WaterReijk

Knooppunten
WaterReijk is bij uitstek geschikt om te gaan fietsen. Zoveel diversiteit aan landschappen binnen fietsbereik. Via het knooppuntensysteem kunt u overal terecht: door het moerasgebied van de Weerribben met zijn moerasbossen, hooilanden, water verveningsdorpjes en het wuivende riet. Of langs de plassen van de Wieden en het tussentijds oversteken via het pontje bij Jonen. Over de Woldberg en de bospaden bij Eese. Met de wind in de rug fietsen over het platteland met fraaie boerderijen, oude molens landwinkels met streekproducten en ateliers vol bewonderingswaardigheden.

Fietsen over water
Geef een extra dimensie aan uw fietstocht en neem uw fiets mee over water. Stap op de EcoWaterLiner, de bootbus die u langs de mooiste plekjes van WaterReijk brengt. Voor extra informatie over deze fluisterstille bootbus, bekijk de pagina van de EcoWaterLiner.

Rust
Onderweg kunt u stoppen bij één van de rustpunten in het gastvrije buitengebied. Vul uw bidon bij, drink een bakje koffie en ga goed uitgerust verder. Voor de E-fietsers zijn er meerdere oplaadpunten in de regio beschikbaar.

Routes
Via de digitale routeplanner kunt u niet alleen bestaande fietsroutes downloaden, u kunt ook uw eigen fietsroutes samenstellen. Maak zelf uw fietsroute op de speciale pagina. Maak gebruik van de fietsknooppunten en u fietst zo weg!