Over ons

In waterrijk Nederland dobberen talloze prachtige boten en andere vaartuigen op idyllische meren, plassen en grachten. Als Nederlanders brengen we dan ook vele uurtjes op het water door, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar zo vaak als we in het weekend en op vrije dagen gaan varen, zo weinig varen we tijdens onze vakanties.

En dat is eigenlijk vreemd. Want waarom zou je je vaarhobby niet doorzetten als je heerlijk ontspannen op vakantie gaat? Het ligt in ieder geval niet aan een gebrek aan mogelijkheden: op elke locatie in Nederland zijn zeilboten en motorvaartuigen te huren en ook in het buitenland kun je een onvergetelijke vakantie beleven op een luxueus jacht.

Zet je kapiteinspet af en laat je varen!

Misschien ligt de oorzaak wel in de ultieme relaxervaring waarmee een vakantie doorgaans wordt geassocieerd. Mensen willen tijdens hun vakantie bij voorkeur niets hoeven doen en voor varen is in sommige gevallen toch wel enige concentratie vereist. In dat geval is een cruise misschien wel de ideale vakantie voor jou: je hebt geen omkijken naar het varen en brengt toch heerlijk tijd op het water door.

Natuurlijk speelt een cruise zich niet af in het waterrijke Nederland, maar meestal ver daarbuiten. Tijdens het cruisen worden vaak meerdere bestemmingen in verschillende landen aangedaan, waardoor je de kans krijgt om continu nieuwe culturen en steden te ontdekken. Als je over de wereld wilt reizen maar dan via het water, vormt een cruise waarschijnlijk jouw gedroomde vakantie.

Cruisevakanties voor de jonge generatie

Daar waar cruises in het verleden vooral geliefd waren bij toeristen in hogere leeftijdsklassen, begint deze vakantievorm tegenwoordig ook aan populariteit te winnen bij jongere Nederlanders. Het is immers de ultieme manier om in één vakantie veel van de wereld te zien en tegelijkertijd in een luxe en comfortabele omgeving te vertoeven.

Ook aan entertainmentmogelijkheden voor de jeugd ontbreekt het allerminst op het gemiddelde cruiseschip van tegenwoordig. Of je nu wilt zwemmen, sporten, de bioscoop wilt bezoeken of een gokje wilt wagen in het casino: je bent de gehele dag verzekerd van gratis entree. En hou je wel van een hapje en een drankje? Dan kun je hiervoor vaak terecht in meerdere bars en restaurants aan boord.

Ter land, ter zee en in de lucht reizen

Als watersporter of vaarliefhebber die juist op zoek is naar een actieve vakantie, heb je alleen al in Nederland talrijke opties. Leer windsurfen tijdens een zomercursus bij de lokale surfclub of ga vissen in het dichtstbijzijnde meer. Je hoeft lang niet altijd ver te reizen om te kunnen genieten van een waterrijke vakantie of ervaring.

Wil je echter iets speciaals doen, zoals kajakken in Peru of vissen in Canada? Dan is een voordelige vliegreis of vliegvakantie boeken de beste manier om je dromen te verwezenlijken. Op deze website geven we diverse tips over handige diensten en producten die je hierbij echt niet mag missen. Daarnaast houden we je natuurlijk op de hoogte van de laatste watertrends!