Genieten van een camping met privé sanitair

Een camping heeft zo een eigen set aan voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen worden vervolgens weer door verschillende mensen anders ervaren. Wat voor de één een zwaarwegend nadeel is, dat is voor de ander een verwaarloosbaar nadeel en soms zelfs een voordeel. Dus het is erg lastig om een camping in te richten op een manier die tegemoet komt aan de wensen van een grote groep mensen omdat de wensen van al die mensen uiteenlopen. Toch kun je er als camping wel voor zorgen dat er in ieder geval zo veel mogelijk mensen naar je camping toe komen door bepaalde nadelen te adresseren. Een belangrijk nadeel van een camping is het sanitair. Hierbij moet dus wel direct opgemerkt worden dat er mensen zijn die geen nadeel ondervinden aan het publieke sanitair maar dit juist zien als onderdeel van de charme van een camping. Het nadeel is natuurlijk dat het sanitair vaak op één locatie is ver weg van je tent. Tevens wordt het sanitair door alle camping bezoekers gebruikt, dus je hebt te maken met wachttijden en, afhankelijk van de camping en de drukte, kan de hygiëne ook nog wel eens tegenvallen. Als er immers 100 mensen in een tijdsbestek van 2 uur gebruik maken van de sanitair voorzieningen, en jij komt met je rol wc papier na die twee uur aanzetten, precies voor de schoonmaakploeg, dan weet je wel hoe laat het is. Nu is dit dus een nadeel dat door sommige mensen wordt gezien als een voordeel of in ieder geval wordt het niet als nadeel ervaren. Het hoort er een beetje bij. Maar als je er als camping niets aan doet, dan mis je wel de mensen die het wel gewoon als een nadeel zien. Het is ook jammer, want het kan immers best zijn dat je kamperen leuk vindt, maar dat je toch naar een hotel gaat vanwege het sanitair. Daarom heeft de camping in Rammelbeek gekozen om een camping met privé sanitair te worden.

Een camping met privé sanitair

Hoe ziet een camping met privé sanitair eruit? Is het privé sanitair dan in de tent gebouwd? Dat lijken bijna Harry potter achtige praktijken waarbij je een geheel appartement hebt in de tent. Dat is echter niet hoe het werkt op de camping in Rammelbeek. Het is een camping met privé sanitair waarbij het sanitair netjes apart naast de tent is gelokaliseerd. Het sanitair bestaat uit een klein gebouwtje waarin je de volgende voorzieningen aantreft:

  • Een douche
  • Een toilet
  • Een wastafel
  • Vloerverwarming

Het mooie hieraan is, is dat je nog steeds gewoon het camping gevoel ervaart in de tent. Je gaat ook nog steeds op ‘reis’ naar de wc, maar in plaats van dat je de hele camping over sjokt met je wc rol, ga je nu gewoon een naar je eigen privé toilet. Je hebt dus ook niet te maken met 100 mensen die er al gebruik van hebben gemaakt. Dat maakt een camping met privé sanitair natuurlijk wel erg aantrekkelijk.

Een camping met privé sanitair is optioneel

Zoals gezegd ervaart niet iedereen hetzelfde als een voor-of nadeel. Voor de mensen die dus genieten van publiek sanitair is er voldoende gelegenheid. Rammelbeek is namelijk een camping met privé sanitair én publiek sanitair. Je kunt dus zelf kiezen of je gebruik wilt maken van privé sanitair of niet. Op deze manier komt Rammelbeek tegemoet aan de wensen van een zo groot mogelijke groep. Wil je dus een camping met privé sanitair of publiek sanitair dan is rammelbeek de beste keuze.