De zoektocht naar het 30 seconds spel

Laatst was ik met een groep vriendinnen een weekend weg. Een van de meiden had een huisje geregeld in een vakantiepark waar we met ongeveer tien personen in konden slapen. Het huisje was echt super groot en ook het park was best leuk. In het begin wist ik niet wat we allemaal gingen doen. Vroeger gingen we altijd paardrijden en veel borrelen, alleen omdat er nu negen van de tien personen zwanger zijn ging dat helaas dit jaar niet door. Ik wist me eigenlijk geen raad. Iedereen is heel gezellig maar ik wist echt niet wat we nu moesten gaan doen. Een van de meiden die ook het hele weekend georganiseerd had, had een oplossing. We gingen het 30 seconds spel spelen. Normaal gesproken houd ik niet erg van spelletjes maar het 30 seconds spel was echt geweldig. Je kan het spel al vanaf twee personen spelen en om de beurt pak je een kaartje met vijf woorden erop. Je moet elk woord uitleggen aan de ander, zonder het woord of een deel van het woord te noemen. Wanneer het om een buitenlands woord gaat mag je ook niet de letterlijke vertaling geven en dit alles moet uiteraard in dertig seconden. Het 30 seconds spel gaat heel snel en je zult versteld staan van wat je allemaal weet.

Veel plezier met het 30 seconds spel

Soms is het tijdens het 30 seconds spel erg moeilijk om op bepaalde woorden of namen te komen, waardoor je hele uitleg van een bepaald woord geen zin heeft. Hoe vaker je het 30 seconds spel speelt, hoe beter je erin wordt. Dan is kennis van de gevraagde woorden nog het enige wat van belang is. Het was een super weekend en we hebben bijna het hele weekend het 30 seconds spel gespeeld. We kookten wat en gingen uit lunchen, maar iedereen wilde eigenlijk weer snel thuis zijn om het 30 seconds spel te gaan spelen. Toen het weekend was afgelopen vond iedereen het jammer dat het 30 seconds spel weer ingeleverd moest worden. We hadden immers maar een enkel exemplaar. De organisator van het weekend verwees ons naar de website waar zij het 30 seconds spel had gekocht, de website van spellenrijk.nl. Op die website zijn nog meer spellen te koop, zoals:

  • Dobbelspellen
  • Kaartspellen
  • Kinderspellen
  • Reisspellen
  • Spelonderdelen

Eigenlijk te veel om op te noemen. Ik denk dat elk spel wat er bestaat wel via die website verkrijgbaar is.

Het leukste spel voor elke week

Uiteraard heb ik direct het 30 seconds spel gekocht zodat ik dit nu ook thuis met mijn man en kinderen kan spelen. Mijn kinderen zijn nu twaalf en zestien jaar oud en zijn super goed in spelletjes. Waarschijnlijk komt dat omdat ze helemaal opgegroeid zijn met de IPad. Van jongs af aan spelen ze allerlei spelletje op dat apparaat en zijn er daardoor erg goed in geworden. Natuurlijk gaat het bij het spel dat ik met mijn vriendinnen heb gespeeld ook om kennis, maar ik stond versteld van de kennis die mijn pubers al hebben. Ook bekende personen uit het verleden, uit mijn jeugd, kennen ze goed. Dit komt doordat ze veel televisie kijken. Sommige mensen zeggen dat televisie kijken voor kinderen helemaal niet zo gezond is, maar het tegendeel is hierbij bewezen. Mijn kinderen hebben zo ontzettend veel kennis opgedaan door de televisie, dat ik het eigenlijk iedereen zou aanraden. Daarnaast sporten ze veel dus krijgen ze genoeg beweging. Elke week op vrijdag avond spelen wij thuis het spel dat ik heb leren kennen door het weekendje weg met mijn vriendinnen.