Rootsreis maken

dari-java - Rootsreis

Er zijn steeds meer mensen die er voor kiezen om een rootsreis te maken en de bekendheid van dergelijke reizen wordt langzamerhand steeds wat groter. Toch zijn er nog steeds heel veel mensen die niet bekend zijn met deze term en dat is eigenlijk ook niet zo heel erg vreemd. Wat houdt dit nu eigenlijk in, wat wordt er bedoeld met dit begrip? Als mensen een rootsreis gaan maken, dan betekent dit dat zij terug gaan naar hun roots, oftewel hun wortels. Dit betekent in de meeste gevallen een reis naar het land waar iemand geboren is, maar het kan ook zo zijn dat iemand zelf niet afkomstig is uit het gebied, maar de ouders of grootouders bijvoorbeeld wel. Doel van een dergelijke reis is om te ontdekken waar men vandaan komt, wat de eigen achtergrond is en de cultuur waaruit men afkomstig is beter te leren kennen. Voor geadopteerde mensen kan dit interessant zijn, maar ook bijvoorbeeld voor mensen die geëmigreerd zijn. Velen van hen zullen een rootsreis als zeer waardevol ervaren en zij zullen zichzelf tijdens het reizen beter leren kennen. In sommige gevallen vallen zaken ineens op hun plek en snapt de reiziger opeens waarom hij of zij zo in elkaar zit.

Rootsreis naar Indonesië

Een rootsreis die vanuit Nederland vaak gemaakt wordt, is een reis naar Indonesië. Dit heeft uiteraard te maken met de historische band die er tussen beide landen bestaat. In de koloniale tijd heeft een groep Nederlanders lange tijd in deze eilandenstaat gewoond en na de onafhankelijkheid zijn deze families weer teruggekeerd naar Holland. Ook zijn er Indonesiërs die werkten voor het Nederlandse rijk of om een andere reden er sterk mee verbonden waren, zodat zij niet in Indonesië konden blijven wonen na de onafhankelijkheid. Voor al deze groepen is een rootsreis naar Indonesië natuurlijk erg interessant. Je merkt dat er nu veel ouderen zijn die daar ooit geboren zijn en die op hun oude dag graag nog eens terugkeren naar hun geboorteplaats of voormalige woonplaats, om herinneringen op te halen. Vaak willen zij ook graag aan hun kinderen of kleinkinderen laten zien hoe hun leven er vroeger uitzag, wat hun afkomst is, waar zij vandaan komen. Natuurlijk kan dit verteld worden, maar het samen beleven tijdens een rootsreis zorgt natuurlijk voor een geheel andere ervaring en voor veel meer begrip. Dat maakt dit zeker tot een aanrader voor een ieder die graag nog eens wil terugkeren of de familiegeschiedenis door wil geven aan de volgende generaties.

Dari-Java maakt reis op maat

Wil jij een rootsreis naar Indonesië gaan maken, dan kun je dit het best regelen via reisbureau Dari-Java. Zij stellen namelijk reizen op maat voor je samen, zodat je zelf aan kunt geven welke plekken jij graag zou willen zien. Zo weet je zeker dat je tijdens je bezoek aan deze eilanden daar terecht komt waar jij wilt zijn en dat je niet net alle plekken mist die voor jou ooit zo belangrijk waren. Laat jij door Dari-Javajouw ideale rootsreis samenstellen, dan kunnen zij echt alles voor jou regelen:

  • vliegtickets
  • chaufeurs
  • gidsen
  • reisprogramma

Doordat zij veel contacten in het land hebben, kunnen zij als geen ander specifieke adressen achterhalen en ervoor zorgen dat jouw reis daar langs leidt. De rondreis wordt dus helemaal voor jou op maat gemaakt, aan de hand van de plekken die jij graag wilt zien. Dari-Java is echter niet alleen het ideale reisbureau als je een rootsreis wilt maken, ook als je gewoon een rondreis naar een land in deze regio wilt maken kun je bij hen terecht. Zij helpen je graag met het vinden en samenstellen van jouw ideale reis!