Het esta formulier: vraag het hier aan

Reist u binnenkort naar de Verenigde Staten van Amerika af en vraagt u zich af wat u allemaal nog moet doen om het land binnen te komen? Heeft u iets gehoord over speciale papieren, die u nodig heeft om daar te vertoeven? Maar wilt u graag even van de hoed en de rand weten, voordat u daadwerkelijk iets aan gaat vragen? Dan is deze pagina speciaal voor u geschreven. Wij willen u namelijk graag op weg helpen, door het esta formulier voor u aan te vragen. Hier hebben wij ruime ervaring mee en wij weten hoe de vork in de steel zit op dit gebied. U kunt uw aanvraag dan ook met een gerust hart aan een van onze deskundige medewerkers overlaten. Nu snappen wij ook wel dat u eerst wel even zou willen weten wat een esta formulier eigenlijk is. En daarom maken wij graag eventjes van deze gelegenheid gebruik om u dit haarfijn uit de doeken te doen. Een esta formulier is een document dat u nodig hebt als u de VS binnen wilt komen. Deze afkorting staat voor Electronic System for Travel Authorization. Het is een systeem dat reizen naar verre landen veilig en inzichtelijk maakt. Het kost misschien wat extra werk om dit aan te vragen, maar het is alleen maar in uw belang, omdat dit ook uw veiligheid waarborgt. Een esta formulier is absoluut noodzakelijk, want anders wordt de toegang tot de USA u geweigerd. En dit wilt u natuurlijk niet hebben. U hebt per slot van rekening erg veel geld neer moeten tellen voor uw vlucht hierheen.

Hoe moet ik een esta formulier invullen?

Op www.esta-aanvragen.com vindt u allerlei bruikbare tips om uw extra formulier goed in te vullen. Dit zijn onder andere:

  • Dat u alle gegevens uit uw paspoort één op één over moet nemen en geen fouten moet maken met getalletjes en lettertjes. Het steekt namelijk nogal nauw
  • Dat u alles naar waarheid niet moet vullen, ook al zou u dit misschien niet graag willen. Toch is het belangrijk
  • Dat u al uw persoonsgegevens zorgvuldig dient te controleren, voordat u het esta formulier daadwerkelijk aan gaat vragen. Dus voordat u op de knop klikt, neemt u rustig alles nog even door, zodat u zeker weet dat u geen foutieve informatie verzendt.

Met deze drie nuttige aanwijzingen moet het wel lukken. Maar als u het nou alsnog te ingewikkeld vindt om het esta formulier aan te vragen, dan raden wij u zeker aan om even naar de homepage te gaan en daar rechts bovenin de aankomstdatum van uw reis naar de VS in te vullen. Als u dan verder gaat, dan wijst alles zich vanzelf en vraagt u eenvoudig een esta formulier aan. Een kind kan de was doen!

Aanvullende informatie over de geldigheid

Veel mensen denken dat ze voor elke keer dat ze naar Amerika vliegen weer een nieuw esta formulier moeten regelen. Gelukkig is dit helemaal niet nodig en kunt u gedurende twee jaar lang met hetzelfde document heen en weer reizen. Er is echter wel één mits aan verbonden, namelijk als uw paspoort eerder zou verlopen dat de esta. Deze twee documenten zijn namelijk aan elkaar verbonden en het een kan niet zonder het andere. In dat geval moet u dus wel weer een nieuw formulier aan gaan vragen, dat overeenkomt met de nieuwe getallen op uw paspoort. Verder is het van belang om in uw achterhoofd te houden dat u maximaal 90 dagen in het land mag verblijven. Dit is gelijk aan ongeveer drie maanden.