De juiste vaccinaties voor Gambia

thuisvaccinatie - vaccinaties gambia

Reis jij binnenkort af naar Gambia? Dan is het verstandig om te kijken naar de vaccinaties voor Gambia die je eventueel nodig hebt. Er zijn een aantal ziektes waarvan het risico verhoogd is dat je die oploopt in dit land. Het is een prachtig land om te bezoeken, maar je wilt natuurlijk niet terugkomen met een ongewenst souvenir. De inentingen die voor de meeste mensen verplicht zijn:

  • DTP vaccinatie
  • Gele koorts vaccinatie
  • Hepatitis A vaccinatie
  • BMR vaccinatie

Het is niet voor iedereen nodig om alle vaccinaties voor Gambia te nemen. Wil jij weten welke jij nodig hebt? Maak dan een afspraak met een van de erkende artsen die werken voor de website Thuisvaccinatie.nl. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt over vaccinaties voor Gambia en ook kun je hier dus terecht voor een consult om erachter te komen welke inentingen jij moet nemen. Een vaccinatieadvies is persoonlijk en het kan zomaar zo zijn dat jij meer of minder inentingen moet halen dat het lijstje dat je hierboven vindt. Wist je bijvoorbeeld dat de BMR vaccinatie alleen verplicht is voor mensen die geen mazelen hebben gehad en daar ook niet voor zijn ingeënt? Iedereen die wel de mazelen heeft gehad of een shot hiervoor heeft gekregen toen ze jonger waren, kan deze vaccinatie overslaan.

De vaccinaties voor Gambia en Malaria

De ziekte malaria heerst in bepaalde delen van Gambia. Als jij van plan bent om deze delen van dit land te bezoeken dan is het verstandig om hier de nodige maatregelen tegen te nemen. Het is niet mogelijk om je in te enten tegen malaria. Dit valt dus niet onder de vaccinaties voor Gambia. Wel zijn er verschillende producten die je kunt aanschaffen in de webshop van Thuisvaccinatie.nl die jou zullen helpen om de malariamug te bestrijden en te voorkomen dat je er door eentje gebeten wordt. Dit zal je vakantie namelijk pas echt goed verpesten. Om dit jou dus niet te laten gebeuren kun je bijvoorbeeld malariapillen aanschaffen en meenemen. Ook is het gebruiken van een mug werend middel met DEET zeer aan te raden en slaap altijd onder een muskietennet. De malariamug is met name ’s nachts en in de vroege ochtend actief. Dit zijn dus de momenten dat je goed moet oppassen. Vanaf het moment dat het donker wordt is het verstandig om goed dekkende kleding aan te doen en je extra in te smeren met een DEET middel.

Meer informatie over de vaccinaties voor Gambia

Welke vaccinaties voor Gambia jij precies nodig hebt, hangt van een aantal zaken af. Ten eerste is je medisch verleden daar een onderdeel van. Als je bijvoorbeeld al voor een van de vaccinaties voor Gambia eens bij de dokter bent geweest, dan is het waarschijnlijk niet nodig om dit nog een keer te doen. Ook de duur van je reis kan invloed hebben op de vaccinaties voor Gambia die jij nodig hebt. Als je langer dan drie maanden gaat dan zijn er weer andere vaccinaties voor Gambia die belangrijk zijn om in te nemen. Denk bijvoorbeeld aan BCG of Hepatitis B. Laat je goed informeren door de erkende arts van Thuisvaccinatie.nl. Hij of zij kan je tijdens de afspraak die je met hem of haar hebt alles vertellen wat je moet weten. Zo ga je goed voorbereid beginnen aan je reis en kun je er dus nog meer van genieten. Heb jij je vaccinaties voor Gambia nog niet gehaald? Ga dan vandaag nog naar de website Thuisvaccinatie.nl. Lees je goed in en maak een afspraak met de arts.